Pozdní léto podle čínské medicíny - žaludek, slezina, slinivka

17.07.2014 13:33

Čas běží a podle čínského pentagramu přichází další období – pozdní léto (15.7. - 14.9.). Vládu přebírá prvek Země a nastává tak ideální čas pro péči o náš žaludek, slezinu a slinivku.

 

 

Žaludek má schopnost trávení – zároveň ukazuje, jak umíme životní situace přijmout a strávit. Pokud nám vadí jednání druhých lidí, zlobíme se, může se tato zloba ztělesnit až do žaludečních vředů. A pokud něco nedokážeme přijmout, „strávit“, pak to „vracíme“ a zvracíme. Abychom žaludek zbytečně nezatěžovali, je důležité stravu pořádně rozkousat, proslinit a nezapíjet!
Slinivka reguluje cukr v krvi - je to orgán lásky, ukazuje, jak umíme lásku dávat a přijímat. Pokud si nahrazujeme lásku sladkostmi, překyselujeme si organismus a zaděláváme si na cukrovku a jiné zdravotní potíže.
Slezina je důležitým orgánem pro imuitu a lymfatický systém (sem patří např. štítná žláza) a ukazuje nám, jak umíme s druhými lidmi jednat - je to výzva naučit se druhé nesoudit a nekritizovat. Oslabená slezina se ihned projevuje na mandlích a je potřeba ji podporovat i pokud užíváme hormony nebo máme problémy se štítnou žlázou.

Jak přírodně posílit žaludek, slezinu a slinivku?

Ideálním přípravkem pro posílení všech 3 orgánu je OK Alfa+, přezdívaná přírodní antibiotikum. Čistí a posiluje celý organismus, podporuje správnou funkci žaludku, sleziny, slinivky, jater, žlučníku, ledvin, pomáhá harmonizovat veškeré tělesné funkce, ocení ji i ženy před menstruací nebo v přechodu (můžu uvést zkušenost mojí maminky, která díky ní zvládá přechod bez nepříjemností, má hodně energie a silnou imunitu - nemůže si ji vynachválit).

Dalšími přípravky, které můžeme použít, jsou Emulips nebo Emulips Forte - pomáhají tělu s trávením, posilují játra a žlučník, upravují metabolismus a pomáhají regulovat tělesnou hmotnost a to jak směrem dolů tak i nahoru.

Pokud se stravujeme spíše kyselinotvorně (vařená strava), můžeme přidat ještě OK Betu+ na odkyselení a zároveň posílení kostí a kloubů, které překyselením trpí.

A pokud máme problémy se štítnou žlázou, je velmi vhodné přidat detoxikační čaj Emulips Slim Drink, obsahuje totiž mimo jiné chaluhu bublinatou, která se vyznačuje vysokým obsahem jódu.

A co se stravou?

Je vhodné jíst zásadité potraviny. Dopoledne pít ovocné a zeleninové šťávy, jíst hodně čerstvé zeleniny, zeleninové vývary, čerstvé ovoce (pozor, ovoce jíme vždy samostatně), více ryb a mořských řas, kaše z celozrnných obilovin. Vynechat mléko a mléčné výrobky, cukr, sladkosti, uzeniny, kořeněné pokrmy, omezit maso a vyhnout se chemii v jídle.

Učíme se přijímat životní situace jako prospěšné pro sebe, i když teď možná ještě nevíme proč. Trénujeme vděčnost, toleranci, lásku k sobě i druhým. Pracujeme se zemí, na zahrádce.