Pomoc, mám doma dřevo!

11.02.2014 16:55

Tím myslím partnera. Ne, že by byl tak nešikovný (naopak je hodně zručný), ale tak zatvrzelý. V názorech, postojích, v přístupu k životu. Není se čemu divit, vládne mu energie prvku dřevo. Vztek a zatrzelost jsou mu vlastní.

Není to vždycky jednoduché, vyjít s takovým člověkem, protože prostě nikdy nemáte pravdu vy. Je to ale výborný trénink. Trénink tolerance. Někdy se s tím vypořádám lehce, bez zbytečných emocí, někdy se ale taky pěkně vyvztekám. Třeba jako včera, kdy jsem křičela do peřin. Když už mě totiž vztek přemůže, musí ven. Nejlépe tak, aby neublížil nikomu jinému – všechno to pěkně osamotě povím polštáři a peřině :) A s chladnou hlavou můžu pokračovat v řešení problému.

Určitě lepší ale je, když k takovým bouřlivým emocím nedojde vůbec, když dokážeme zachovat chladnou hlavu vždy a v každé situaci. Být tolerantní ke svému okolí, ale i k sobě. Vím, to se lehko říká, horší je praxe... Ještěže Miluška a Ivan Matoušovi přišli s novým kurzem Tolerovat je láska a e-bookem 11 kroků od vzteku k lásce za 3 měsíce. Chcete taky jeden? Mrkněte na videa zdarma, sdílejte je na sociálních sítích a máte ho mít!

Možná budete překvapeni, jak moc souvisí vztek a zatvrzelost s našimi játry a žlučníkem...

Tak buďte v pohodě se všemi „blbci“ okolo :)