Podzim - očista tlustého střeva a plic

04.09.2014 13:38

Blíží se podzim a s ním ideální čas postarat se o naše plíce a tlusté střevo a dopřát jim přírodní očistu. Podzim patří energii prvku kov a podle čínského kalednáře trvá od 15.9. do 14.11.

Plíce nám umožňují dýchání. Můžeme zde vidět symboliku braní a dávání. Stejně jako naše dýchání, i braní a dávání by mělo být v harmonii. Plíce jsou také symbolem kontaktu a komunikace. Dech nás pojí se životem samotným i s ostatními lidmi a živočichy – všichni dýcháme tentýž vzduch.

Tlusté střevo má funkci zpracovávání a vylučování odpadních látek ven z těla. Tvoří také až 90% našeho imunitního systému – žije zde totiž velké množství mikroorganismů – některé jsou pro nás prospěšné, někeré ne. Pokud konzumujeme nepřirozenou stravu (uzeniny, cukr, maso, mléko, káva...), která nás překyseluje, dochází ke zničení prospěšné mikroflóry a naopak k přemnožení té škodlivé. To se děje i při užívání antibiotik. Tlusté střevo pak nepracuje správně, dochází ke kvašení a hnití a vzniká kal, který nám střevo zalepuje. Tím se ještě více omezuje jeho funkce a přichází zácpa, která se může dalším neřešením změnit v dlouhotrvající průjmy. Nakonec může dojít až k celkovému selhání organismu. Tlusté střevo nám také ukazuje, jak umíme odpouštět.

Jak přírodně podpořit plíce a tlusté střevo?

Čisté a funkční tlusté střevo je základ pro naše zdraví. S očistou nám pomůže přípravek OKG Factor Base, který na sebe naváže všechny škodlivé látky. Odvod toxinů můžeme ještě podpořit bylinnou směsí Emulips Slim Drink. Překyselení pomáhá řešit OK Beta+. Protože plíce a tlusté střevo jsou párové orgány, všechny dýchací potíže (i alergie) mají základ právě v tlustém střevě. Hlen vzniká v tlustém střevě (obvykle konzumací mléčných výrobků). Pravidelným čištěním tlustého střeva se vyhneme všem nemocem horních dýchacích cest.

A co se stravou?

Snažíme se jíst co nejjednodušeji, vyřadíme uzeniny, cukr, bílou mouku, mléčné výrobky a veškerou chemii. Jíme čerstvou sezónní zeleninu a ovoce, pohanku, rýži, jáhly. Dbáme na dostatečný příjem čisté vody (ovoce a zelenina obsahuje hodně vody, je potřeba to zohlednit).

Učíme se odpouštět, mít rádi sami sebe i druhé lidi, snažíme se o rovnováhu mezi braním a dáváním.

Chodíme na procházky do přírody, přidáme protahovací a dýchací cvičení, cviky na bříško a vnitřní orgány.