Kdysi vysmívaná celostní medicína bude uznána

10.04.2014 09:35

Asi jste zaznamenali, co nám slibuje ministerstvo zdravotnictví, že bude celostní medicína uznána.

Radujete se? Já zatím ne...

Velice uznávám práci např. MUDr. Hnízdila, jednoho z mála, kteřá se dali cestou psychosomatické léčby. Co to je, to víte?

Psychosomatika je nalezení duchovních příčin nemocí jednoduše řečeno. Ukázání pacientovi, že problém jeho těla je v jeho mysli, že ve svém životě dělá něco špatně a měl by to změnit. To je parádní věc a my víme, že je to základ toho, aby člověk vůbec něco se svou nemocí udělal. Nejprve musí pochopit, proč ji dostal jako dáreček, pak to musí přijmout, aby s tím byl schopný pracovat jako s dárečkem. Teprve poté může něco změnit, protože pochopí, že to pro něj má smysl a on je ten jediný, který to změnit může. Že jeho nemoc je jeho.

Co se pak děje dál? Vy se dozvíte, že za vašimi chronickými výtoky je váš nespokojený vztah s partnerem. Přijmete to. Jenže jak se budete léčit? Tady je past ...

Past pro oba aktéry, lékaře i pacienta.

Lékař nemůže doporučit jako lék něco, co není jako lék schváleno. Nemůže doporučit k léčení nic přírodního, bohužel. Vy ale čekáte, že něco doporučí! Nespokojenost s partnerem - dobrá, ale co s tělem? A tak dostanete buď klasickou chemickou léčbu výtoků nebo nic. Protože kdyby vám lékař doporučil třeba vojtěšku, a vám nepomohla, tak z principu fungování dnešního systému zdravotnictví, vy můžete jít a podat na lékaře žalobu, že vám doporučil něco, co nepomohlo. Takže to je past na lékaře.

Vy jako pacient odejdete od lékaře, který vám řekne, že výtok je nespokojenost s vaším partnerem. A vy odmítnete klasické chemické léky. Jenže co uděláte? Jdete do lékárny a tam si "něco" koupíte.

Vlk se nažral a koza zůstala celá...

Psychosomatika je jen JEDNA ze tří oblastí celostní medicíny. Jsou to JEN duchovní příčiny nemocí. Možná se vám zdá slovo JEN nevhodné, asi víte, že je to to nejdůležitější. Ano, jistě, je to tak. Jenže vzpomeňte si na sebe, když jste poprvé dostali informaci o tom, že vaše nemoc má duchovní příčinu. Po prvním úžasu, jak to sedí, jste se ptali - ale jak to vyléčit? Je to normální, jsme nemocní, chceme lék.

Nebo jste přijali duchovní příčinu a ulítli jste. Ulítli do duchovna a vše jste chtěli řešit jen tím, že pochopíte. A také jste narazili, protože to jednoduše nejde.

Ti dávní učenci asi nebyli žádní pitomci, když řekli, že jsme trojjedinní. Trojjedinnost znamá, že jsme složeni ze tří částí. Duše, mysl a tělo. Nic není nadřazeno, nic není méně, nic není důležitější. Každá součást potřebuje tu druhou, bez sebe nejsou nic. A tak ani léčba jen jedné nemá smysl!

Možná teď trošku píchnu do vosího hnízda :)

Případné schválení psychosomatiky jako lékařského oboru mi přijde úplně stejné, jako kurzy reiki a jiných duchovních technik, které hlásí, že jen to je ta správná cesta. Pokud tam budou chybět ony další části naší trojjedinnosti, je to necelistvé!

My máme jiný plán :) a jinou vizi :) a jiný záměr!

Jsme bytostně přesvědčeni, že nemoce a zdraví a vyhazovy z práce a málo peněz a vše, co se nám nelíbí, jsou jen nástroje k tomu, abychom pochopili a hlavně přijali svou vlastní zodpovědnost za sami sebe. Za vše, co se nám v životě děje, ale skutečně za vše! Tak pěkně se to říká, ale tak těžko se to dělá!

Vlastní zodpovědnost je cíl všeho toho nepříjemného, co se nám děje. Můžeme jít k lékaři - psychosomatikovi, ale pokud neuděláme to, k čemu nás vyzývá duchovní příčina, byla to zbytečná návštěva. A pokud nezačneme sami hledat, jak své zdraví udržet, jak vůbec neonemocnět, jak žít ve spokojených vztazích, co udělat, abych věci kolem sebe já sám změnil, nic se nezmění.

Přibude jen další "vědecký" lékařský obor, který bude produkovat pacienty a uživatele farmacie.

My víme, že pochopení sebe je základ!

Není pravidlo, že každý máme na 100% stejné poselství nemoci, kterou máme. Někdo má zácpu proto, že neodpustil rodičům, někdo proto, že má problémy odpustit sám sobě. Tohle je potřeba, aby lidé věděli! Proto je základ v kvalitní (celostní) diagnostice.

Není pravidlo, že každý máme jít stejnou cestou vyřešení svého problému. Podle toho, jak jsme jiní, i cesta k řešení je jiná. Tak někomu stačí, že přijde za rodiči a jen si klekne a poprosí o odpuštění, někdo potřebuje k tomu boxovat do boxovacího pytle!

Neni pravidlo, že každému k vyřešení zácpy pomůže psylium. Někomu naopak uškodí.

O tom je celostní léčení.

Jenže! Kdo vás zná lépe, než vy sami? Nikdo. Nepotřebujete studované lékaře ani v psychosomatice.

Vy sami jste si lékařem, a to tím nejstudovanějším ve svém vlastním oboru! Sami v sobě.

Jsem opravdu šťastná, kolik z vás je zodpovědných :)

Máme pro vás kurz Základy celostního zdraví, v něm se stanete vědomými, zodpovědnými tvůrci svých životů, kteří chápou souvislosti.

Zodpovědnost totiž potřebuje vlastní prostor - jen s ukazateli.

 

 

Zdroj: https://empatia.cz/kdysi-vysmivana-celostni-medicina-bude-uznana