Jaro - čas jater a žlučníku

16.02.2014 18:38

Na jaře, od 15.2. do 15.5. přebírá aktivitu dle čínského kalendáře energie prvku dřevo a s ním spojené orgány játra a žlučník. V této době je tedy velmi vhodné podpořit činnost těchto životně důležitých orgánů a dopřát jim 3-měsíční přírodní očistu.

 

Játra jsou klíčovým orgánem látkové výměny, zbavují nás jedů a škodlivin, produkují žluč, která je velmi důležitá pro trávení tuků, vyrábějí hormony, enzymy, rozpouštědla, podílejí se na krvetvorbě, ukládají cukry a mají ještě mnoho dalších funkcí (přes 500). Jsou větší než mozek (1,5 kg) a jsou tak největší žlázou v lidském těle. Výrazně se podílí na imunitě, zabraňují vzniku rakoviny a aterosklerózy.
Žlučník je zásobárna a dávkovač žluči. Je to dirigent celého organismu, proto si ho nikdy nenechte odstranit! Bez něj nebude trávení už nikdy fungovat správně - žluči přitéká do dvanáctníku stále stejně, ať už sníme maso nebo jablko - tedy jednou málo a podruhé moc. Žlučovody jako první reagují na stres - svým stažením. Pokud nemůže žluč odcházet, vrací se zpět a krystalizuje - tvoří se žlučové kameny. Žluč může ve žlučovodech také zatvrdnout (což ukazuje na naše zatvrzelé postoje), což vnímáme jako bolest. Při dlouhodobé blokaci žlučovodů může dojít k zánětu žlučníku až jater.

Máte výrazné vrásky mezi obočím, převislá víčka, špatně vidíte, šedivějí Vám vlasy, tuhne šíje, svaly, klouby? Pak máte nejspíš problém s játry a žlučníkem. A také se vztekem a zatvrzelostí. S tím ale v dnešní době máme problém prakticky všichni. Z toho vyplývá, že se všichni potřebujeme naučit toleranci, nejen k druhým, ale i sami k sobě a potřebujeme také přírodně podpořit naše játra a žlučník. Protože všechno se vším souvisí, je jedno, za jaký konec to vezmeme, pokud ale už máme zdravotní potíže, je opravdu potřeba tělu pomoci.

Játrům a žlučníku můžeme odlehčit užíváním Emulipsu nebo Emulipsu Forte (říká se jim také žlučník v lahvičce) po jídle a třeba klidně i před spaním, pokud se budíme mezi 1-3 hodinou ranní, kdy je žlučník nejvíce aktivní. Úplným požehnáním pro játra jsou semena ostropestřce mariánského, který je obsažen v přípravku OK Tau+. A jak vidíte v pentagramu, voda (tedy ledviny a moč. měchýř) podporují, vyživují játra a žlučník, proto je velmi vhodné posílit je nejlépe navečer již zmíněným OK Tau+ a podpořit vylučování škodlivin čajem Emulips Slim Drink.
Ze stravy se snažíme vyřadit maso, pokrmy připravované na tuku, alkohol, kávu, černý čaj, průmyslově zpracované potraviny, vyhýbáme se chemii v jídle. Hned jak začnou rašit první jarní bylinky, zpracováváme je do salátů.

A jak být spokojení se vším okolo nás učí Miluška a Ivan Matoušovi v novém online kurzu Tolerovat je láska. Podívejte se na videa zdarma, sdílejte a získejte zdarma e-book 11 kroků od vzteku k lásce za 3 měsíce. Můžete si nechat poradit i živě v úterý večer na webináři: Nevím si s tím rady. Přihlaste se už teď a zúčastněte se tak slosování o 10 knih o numerologii.


Už víte, k jakému prvku patříte? Ještě ne? Tak tady se to dozvíte :) Pokud patříte právě k prvku dřevo, je pro Vás péče o játra a žlučník a také práce se vztekem a zatvrzelostí ze všeho nejdůležitější.

Tak buďte v pohodě i se všemi blbci okolo! ;)

banner-tjl-468x60.gif