Jarní detox

08.02.2015 11:14

Jaro (15.2.-15.5) je obdobím nejvyšší aktivity a regenerace jater a žlučníku. V této době je tedy vhodné podpořit činnost těchto životně důležitých orgánů a dopřát jim přírodní očistu. Jarní detox Vám vlije novou energii do žil a Vy budete plni elánu a optimismu. A to za to přece stojí, no ne? :)

Játra jsou klíčovým orgánem látkové výměny, zbavují nás jedů a škodlivin, produkují žluč, která je velmi důležitá pro trávení tuků, vyrábějí hormony, enzymy, rozpouštědla, podílejí se na krvetvorbě, ukládají cukry a mají ještě mnoho dalších funkcí (přes 500). Jsou větší než mozek a jsou tak největší žlázou v lidském těle. Výrazně se podílí na imunitě, ovlivňují vznik rakoviny, aterosklerózy a také kvalitu zraku. Játra mají obrovskou regenerační schopnost, proto pokud se u Vás objeví nějaká nemoc jater, je už opravdu nejvyšší čas na jejich podporu. Stav našich jater odráží náš pohled na svět, naše základní naladění a ukazuje naši schopnost tolerance.
Žlučník je zásobárna a dávkovač žluči. Bez něj nebude trávení už nikdy fungovat správně, proto si ho nikdy nenechte odstranit. Žlučovody jako první reagují na stres - svým stažením. Pokud nemůže žluč odcházet, vrací se zpět a krystalizuje - tvoří se žlučové kameny. Žluč může ve žlučovodech také zatvrdnout, což vnímáme jako bolest. Při dlouhodobé blokaci žlučovodů může dojít k zánětu žlučníku až jater. Žlučník ukazuje naši spokojenost a jakožto agresivní orgán nás učí s agresí pracovat - tedy vyjadřovat ji slovy.

Máte výrazné vrásky mezi obočím, převislá víčka, špatně vidíte, šedivějí Vám vlasy, tuhne šíje, svaly, klouby? Pak máte nejspíš problém s játry a žlučníkem. A také se vztekem a netolerancí. Být v pohodě se všemi "blbci" okolo Vám může pomoci online program Tolerovat je láska.

A jak na přírodní očistu jater a žlučníku? (Produkty si můžete rozkliknout a dozvědět se více informací a zkušeností.)

Činnost jater a žlučníku můžeme podpořit užíváním přípravku Emulips nebo Emulips Forte (ne náhodou se jim přezdívá žlučník v lahvičce) po jídle a klidně i před spaním, pokud se budíme mezi 1-3 hodinou ranní, kdy je žlučník nejvíce aktivní. Tyto výrobky mi hodně pomohly dostat se z toho nejhoršího v době, kdy jsem měla úplně rozhozený celý metabolismus a trpěla jsem častými nevolnostmi, nechutenstvím, zácpou a podvýživou.

Růst nových jaterních buněk podporují semena ostropestřce mariánského, který najdeme v přípravku OK Tau+ (pokud jste ho užívali v zimě, jako já, na podporu ledvin a močových cest, máte jarní očistu už započatou) nebo Factor Base Detox. Jak už název napovídá, Factor Base Detox je speciální detoxikační směs, v níž najdeme kromě ostropestřce mariánského i další bylinky, které čistí prakticky celý organismus, zbavují nás škodlivin a parazitů a podporují mimo jiné právě činnost jater a žlučníku – prorostlík čínský, lopuch větší, smetanka lékařská, česnek setý,, amla - indický angrešt. Jedná se o silnou synergii bylin, prostě výrobek jako stvořený na jarní detox.

Odvod škodlivin podpoříme bylinnou směsí z 11-ti druhů bylin Emulips Slim Drink.

Ze stravy vyřadíme maso, pokrmy připravované na tuku, alkohol, kávu, černý čaj, průmyslově zpracované potraviny, vyhýbáme se chemii v jídle. Hned jak začnou rašit první jarní bylinky, zpracováváme je do salátů.

Vhodnou aktivitou je turistika a pobyt v přírodě.

Tak s chutí do toho! :)