Hubneme ZDRAVĚ

07.01.2013 12:25

Cukroví, bramborový salát, tučná, smažená jídla, alkohol... Vánoční období skrývá mnohá pokušení, následky hodování však skryjeme jen těžko. Tělo si žádá očistu, odlehčení trávicího traktu a odhození přebytečných kil.

Mnozí z nás jistě mají své osvědčené metody a diety, jak se nechtěných kilogramů zbavit. Varuji ale před drastickými dietami, které vám mohou spíše uškodit. Sice rychle zhubnete, ale po vrácení se k normálním stravovacím návykům si "ohrožené" tělo začne okamžitě budovat zásoby tuků a shozená kila nejen že jsou zpátky, ale většinou jich je ještě více - dochází k tzv. jo-jo efektu. A dostáváme se do bludného kruhu... Pro tělo je to obrovská zátěž, ať už rychlý úbytek kilogramů, nedostatek živin během některých diet nebo opětovné přibrání ještě většího počtu kil než předtím. Pokud budeme tento proces několikrát po sobě opakovat, může se stát, že na konci budeme vyčerpaní a podvyživení, ačkoliv tuk bude stále s námi!

 

Řekněme si tedy, jak zhubnout zdravě, pročistit a zároveň posílit tělo.

Základem je voda. Čistá, neperlivá voda a to v množství 2-3 litry denně. Můžeme doplnit bylinnými čaji, nejlépe tento proces podpoříme přírodní bylinnou směsí Emulips Slim Drink, kterou můžeme připravovat buď jako čaj nebo přidávat do jídla jako koření.

Do jídelníčku zařadíme potraviny bohaté na vlákninu jako ovoce, zelenina, lušteniny a celozrnné pečivo. Vláknina pomáhá pohybu potravy v trávicí soustavě, proto se doporučuje i při zácpě. Strava bohatá na vlákninu je ideální při hubnutí, protože navozuje pocit sytosti a přitom neobsahuje žádnou energii.

Vyhneme se nebo alespoň omezíme příjem bílého cukru, který obsahují přeslazené nápoje typu coca-cola, sušenky, čokolády, moučníky... Bílý cukr nahradíme medem nebo cukrem třtinovým. Neznamená to tedy, že zcela vynecháme sladké, snažíme se ale konzumovat zdravější variace v přiměřeném množství. Pokud si zcela zakážeme vše nezdravé co máme rádi, může se stát, že nám jednou "rupnou" nervy a spořádáme např. celý kbelík zmrzliny najednou. Pak většinou následují výčitky a stres... Je tedy lepší si občas dopřát kostičku čokolády či skleničku coca-coly, než-li se trvale zříci všech pochutin a zbytečně se stresovat. Další potraviny, které bychom měli omezit jsou bílé pečivo, živočišné tuky, tučná a smažená jídla.

Další důležitou součástí redukce hmotnosti je samozřejmě pohyb. Bez pohybu to jednoduše nejde. Tělo musí příjatou energii nějakým způsobem zase vydat, jinak se hromadí v těle ve formě tuků. A pokud se chceme tuků naopak zbavit, je třeba podávat fyzický výkon alespoň 20 minut, teprve potom dochází k jejich spalování. Ideální délka tělesné aktivity je asi hodinka denně. Nemusíte se nutně lopotit v posilovně, stačí rychlá chůze či běh, jízda na kole, plavání nebo cvičení s vlastní váhou, ze kterého mám já osobně nejradši jógu. Možná se to nezdá, ale pokud jógu cvičíte poctivě, je to celkem slušná zabíračka. Nicméně je to cvičení spíše poklidné, s důrazem na dýchání a souznění těla a mysli.

Doporučuji přidat také některý z přírodních doplňků stravy OKG, který značně usnadní a urychlí vaši snahu, např. Emulips, Emulips Forte, Emulips Slim, Emulips Slim Drink, můžete si zakoupit i celou sadu určenou k hubnutí. S výběrem přípravků Vám ráda poradím, jelikož jsme každý trochu jiný, různí se i použití a dávkování jednotlivých produktů, občas je nutné provést nejprve intenzivní detoxikaci.

 

Vytrvejte a budete po zásluze odměněni.

Nakonec vám chci ještě popřát "zdar a sílu" :)